Otvoritev razstave “70 klekljanih golobov za 70 let miru”

Komorni zbor Limbar bo sodeloval na otvoritvi razstave “70 klekljanih golobov za 70 let miru, ki bo v petek, 8. maja 2015 v preddverju velike dvorane Državnega zbora Republike Slovenije.

Civilno-družbena iniciativa “Resnica in sočutje 1945-2015” je ob 70-letnici konca druge svetovne vojne pričelo s projektom 70 klekljanih golobov za 70 let miru. 70 klekljaric iz 70. slovenskih mest je sklekljalo 70 tridimenzionalnih golobov. Golobi so umeščeni v prenosljivo umetniško instalacijo, ki s črno-belim kontrastom ponazarja temo in svetlobo tega sveta. Tesnoba, ki jo najprej začutimo, ko se postavimo na zemljo v notranjosti instalacije, izgine ob pogledu na klekljane golobe, ki simbolizirajo mir in upanje. Šele ko dosežemo notranji mir, lahko prispevamo tudi k miru v naši okolici in v svetu. Projekt je nastal v spomin na grozote druge svetovne vojne in povojnega obdobja ter v opomin, da mir ni nekaj samoumevnega, pač pa se je zanj treba boriti.

Na otvoritvi razstave v prostorih Državnega zbora bosta zbrane nagovorila predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in vodja projekta Tanja Oblak. V kulturnem programu bodo ob moderatorju Jožetu Bartolju nastopili basbaritonist Marko Fink in Komorni zbor Limbar iz Moravč.

Umetniška instalacija bo na ogled v preddverju velike dvorane Državnega zbora do vključno 22. maja 2015. Ogled je mogoč v okviru delovnega časa Državnega zbora ter ob prijavi v recepciji Državnega zbora.

 

Vljudno vabljeni!

Golob-miru-logotip

Komentarji niso možni.