Otroška dramska skupina

Mladinska dramska skupina je v soboto, 4.2.2017 gostovala v Beli Krajini v Kulturnem domu v Črnomlju. Uspelo nam je napolnili veliko dvorano. Organizatorji so bili zelo zadovoljni, prav tako gledalci in seveda tudi mi. Za nagrado smo se nazaj grede ustavili v Novem Mestu v McDonaldsu. To je bil že naš dvanajsti nastop!

Premiera predstave Ledeno kraljestvo (26. 11. 2016 ob 19h v KD Moravče) Foto: Simon Burja Zgodba pripoveduje o sestrah princesah Ani in Elsi iz Arendella. Starejša Elsa ima prirojeno čarovno moč ustvarjanja snežnih metežev. Njena magija pa se nekega dne ponesreči in celotno kraljestvo se odene v večni sneg in led. Dvolični princ, ki se želi polastiti prestola, ljudi naščuva proti Elsi. Ta zbeži, zato se njena sestra Ana skupaj z izkušenim trgovcem Krištofom, zabavnim jelenom Svenom in prikupnim snežakom Olafom poda na neverjetno reševalno akcijo, polno nepričakovanih nevarnosti in snežne zabave. Skozi zgodbo se nam odkrivajo mnoge teme: od sestrske povezanosti, premagovanja strahu do razkritja prave ljubezni.

2. aprila 2016 je ob praznovanju materinskega dne naša otroška dramska skupina pod vodstvom režiserke Marjete Capuder pri večerni sveti maši uprizorila igrico "Torta za mamo". Po igrici je krajši koncert pripravil še cerkveni otroški zbor Zvončki.

V letu 2014 je otroška dramska skupina pod vodstvom režiserk Marjete in Tatiane Capuder uprizorila Lepotico in zver.

Igralci otroške dramske skupine so leta 2010 uprizorili predstavo Grdi raček po istoimenski pravljici Hansa Christiana Andersena. Predstavo je režirala Marjeta Capuder.

Otroška dramska skupina je pod vodstvom režiserke Marjete Capuder uprizorila predstavo Ariela, mala morska deklica.

Otroška dramska skupina je predstavo Pekarna Miš Maš po istoimenski knjigi Svetlane Makarovič uprizorila leta 2001.