Zborovodja

Zborovodkinja o zboru

Podatke o sebi naša zborovodkinja spretno prikriva. Pravi, da bo ob priliki postavila svoje strani. Zato pa je na kratko predstavila svoje videnje zbora.

Elizabeta Pirnat
Pevke in pevci KZ LIMBAR se že enajsto leto zapored enkrat tedensko zbiramo na pevskih vajah, ki pa niso namenjene le učenju novih skladb, ampak tudi medsebojnemu druženju.
Zbor že od ustanovitve dalje šteje 16 članov in tudi zasedba zbora se v teh letih ni bistveno spremenila. Sprva smo posegali le po slovenskih narodnih in umetnih skladbah, danes pa naš repertoar obsega tudi domače in tuje skladbe različnih slogovnih obdobij.
Radi se povezujemo z zbori iz drugih krajev in pripravili smo že precej skupnih koncertov (Odmev Kamnik, Svoboda Mengeš, Ragle Trebnje, Oktet Valvazor iz Litije, Domžalski komorni zbor, …). V našo družbo se radi vračajo tudi solisti, ki so gostovali na naših koncertih. (Tone Potočnik, Francka Šenk).
Vsako leto uspešno izvedemo samostojni božični in letni koncert, poleg tega pa vsako leto vložimo veliko energije tudi v pripravo in izvedbo gostovanja v tujini.
Naš zbor odlikujeta pristna ljubezen do glasbe in medsebojno prijateljstvo, oboje pa je odlično izhodišče za uspešno skupno ustvarjanje.
Tomaž Pirnat
Trenutno zbor vodi Tomaž Pirnat.