Lep obisk predavanja o duševnem zdravju

V torek, 31. marca 2015 je v učilnici župnijskega doma v Moravčah potekalo predavanje mag. Eda P. Belaka o duševnem zdravju.

Duševno zdravje je bila očitno zanimiva tema za mnoge, saj je bil obisk predavanja zelo dober. Res spodbudno za naše izboraževalno delo tudi za naprej.

Skrb za duševno zdravje je pravzaprav skrb za ravnotežje v življenju, med telesnim in duševnim zdravjem in seveda tudi med tema dvema ter duhovnim svetom. Znak tega ravnotežja je notranji mir in to, da sploh funcioniramo. Dokler mi “zdravi” hočemo od oseb s težavami v duševnem zdravju, da se vedejo in ravnajo v skladu z našim svetom, imamo lahko velike težave. Ko pa sprejmemo, da je včasih izjemno veliko že to, da funkcionirajo v njihovem lastnem svetu, jih laže razumemo, sprejmemo njihove omejitve, zdravljenje (zdravila) in se od njih tudi marsikaj naučimo. Med dvema svetovoma ne sme biti vojne, ampak čuteča skrb, pomoč in razumevanje.

Vsem obisokvalcem se še enkrat zahvaljujemo za obisk in postavljena vprašanja. Vabimo vas, da spremljate tudi našo nadaljnjo ponudbo različnih zanimivih izobraževanj in predavanj!

 

Komentarji niso možni.