Kako odpustiti in se v odnosih osvoboditi? (p. Karel Gržan) – PRESTAVLJENO ZARADI BOLEZNI

Župnija Moravče tudi letos prireja postno predavanje. Med nami bo pater Karel Gržan, ki nam bo spregovoril na temo “Kako odpustiti in se v odnosih osvoboditi?” Predavanje JE ZARADI BOLEZNI P. GRŽANA PRESTAVLJENO, NOV TERMIN SPOROČIMO TAKOJ, KO BO ZNAN.

p. dr. Karel Gržan

Pater dr. Karel Gržan je magister teologije in doktor znanosti s področja literarnih ved. Pri 18 letih je vstopil v red bratov kapucinov, ker je verjel v izročilo svetega Frančiška in želel svoje življenje posvetiti razdajanju revnim in nemočnim. Kot duhovnik in kaplan v več župnijah na širšem Štajerskem je odgovarjal na stiske časa in ljudi, ki so vstopili v njegovo življenje. Ukvarjal se je tudi s problematiko zasvojenosti in na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za odvisnike in pozneje za odvisnice, prvo in edino tovrstno dekliško skupnost v Sloveniji. Kot doktor literarnih znanosti je avtor številnih knjig, kot amaterski arheolog je odkril pomenljive megalitske strukture na širšem območju Slovenije, dolga leta je predano raziskoval zgodbo o Veroniki Deseniški in Frideriku. Ves čas potuje po Sloveniji in predava o medčloveških odnosih, odpuščanju in o tem, kako ljubiti človeka v njegovi resničnosti.

O tej temi bo spregovoril tudi nam. Postni večer bo tako namenjen razmisleku o pomenu odpuščanja in o pristopih, ki omogočajo, da se po težkih dogodkih, ki so nas v medsebojnih odnosih obremenili/prizadeli, osvobodimo za nadaljnje medsebojno sožitje. Gost bo odgovarjal tudi na vaša vprašanja.

Lepo vabljeni!

 

 

Komentarji niso možni.