Ta veseli teden kulture

Tudi letos nas v tednu, ko praznujemo Slovenski kulturni praznik, čaka cela vrsta lepih dogodkov, ki jih bomo oblikovali in sooblikovali Limbarji.

Teden bo zelo pester, skoraj vsak dan se bo odvijala kakšna prireditev. Zagotovo se najde nekaj za vsak okus:

Sreda, 7. 2. : nastop na občinski prireditvi

Občina Moravče organizira prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Sodelovale bodo različne skupine, ki delujejo na področju kulture v naši občini. S pesmijo bo sodeloval tudi Komorni zbor Limbar.
moravce.si/dogodek/123730

četrtek, 8.2.: kulturni program pri maši za žive in pokojne kulturne delavce

Že tradicionalno se prav na dan slovenskega kulturnega praznika pri sveti maši v moravški župnijski cerkvi spomnimo vseh živih in pokojnih kulturnih delavcev, ki so delovali na Moravškem. Tudi letos bo sveta maša ob 18h v župnijski cerkvi sv. Martina. S petjem bo bogoslužje obogatil Komorni zbor Limbar, med sv. mašo pa bo tudi krajši kulturni program.

petek, 9. 2.: Missa Seraphica v Domžalah ob 18. uri

Jeseni so pevci Komornega zbora Limbar sodelovali pri izvedbi veličastne Misse Seraphice skladatelja p. Hugolina Sattnerja v Šiški in Gornjem Gradu. Skupaj z zboroma “France Gačnik” iz Stranj in “Glegra” iz Švice ter Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik so pripravili dva bogata glasbena večera. Tokrat bo Missa Seraphica zazvenela v Domžalah v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete. Pri tokratni izvedbi bodo sodelovali CeMePZ “France Gačnik” iz Stranj, MePZ “Odmev” Kamnik, Komorni zbor Limbar, Simfonični orkester Domžale-Kamnik in dirigent Dominik Krt.
www.kidlimbar.si/missa-seraphica-v-domzalah

sobota, 10. 2.: Missa Seraphica v Mekinjah ob 18. uri

Missa Seraphica bo večer po domžalski izvedbi zazvenela tudi v Mekinjah pri Kamniku. Pri maši se bomo šeposebej spomnili 30-letnice poimenovanja cerkvenega mešanega zbora iz Stranj po duhovniku in glasbeniku Francetu Gačniku.
www.kidlimbar.si/missa-seraphica-v-mekinjah

sobota, 10. 2.: Trije vaški svetniki v Dolu pri Ljubljani

Trije vaški svetniki se bodo tokrat ustavili v Dolu pri Ljubljani, v dvorani župnijskega doma Dol. Igralci odrasle dramske skupine vas bodo zagotovo do solz nasmejali s komedijo, katere zgodba se iz vsakdanje lokalne scene začne razvijati, ko na dan pridejo najdena pisma ljubezni. Pisma bremenijo tri vaške veljake – svetnika Petra Bavdka in Blaža Šimenca, ki ima, mimogrede, lepo in za možitev zrelo hčer Marjanco, ter župana Šimna Porento. Skrita »la femme fatale« te zgodbe jih neizprosno molze predvsem s tem, da jim naloži očetovstvo in, seveda, alimente. Večer, poln smeha zagotovljen! 🙂
www.kidlimbar.si/trije-vaski-svetniki-v-dolu-pri-ljubljani

 

Vabimo vas, da si vzamete čas in preživite ta veseli praznik kulture v naši družbi!

 

 

Komentarji niso možni.