2006

Kaj smo počeli v letu 2006
januarju smo ponovili program božičnega koncerta v Ribnem pri BleduFebruarja smo bili pevci zaradi porodniške odsotnosti naše zborovodkinje prosti. V marcu smo imeli intenzivne vaje v Moravčah, ki pa jih je v veliki večini vodil Tomaž Pirnat. Kljub čudnemu zakulisju prireditve ob občinskem prazniku, smo z zelo čudnimi občutki peli tudi  na tej prireditvi.  Prvega aprila smo se udeležili območne revije pevskih zborov v Domžalah.

 gostilni Sokol v Ljubljani smo 19. aprila,  na povabilo naše predsedniceMilke Novak, izvedli krajši koncert slovenskih ljudskih pesmi za predstavnike odbora za kulturo v Evropskem parlamentu.

Z veliko odgovornostjo smo pripravljali program za majski otvoritveni koncert Poletnega festivala Studenec, k čemur nas je povabil vodja festivala g. Lojze Stražar. V cerkvi Sv. Lenarta na Krtini je bilo ob orgelski spremljavi Tomaža Pirnata in kontrabasista Jakoba Ivana užitek prepevati. Program je bil sestavljen iz sakralnih del tujih skladateljev, ter Marijinih in majniških pesmi slovenskih avtorjev. Poletni kulturni festival Studenec zna poskrbeti za dobro promocijo in tako  je bilo tudi delo našega društva predstavljeno v vseh brošurah, ogromni lično izdelani panoji ob cestah so vabili na prireditev,ogromno reklame je bilo tudi na Radiu Ognjišče. Z izvedbo smo bili zelo zadovoljni, nekoliko manj pa z obiskom, sploh, če gledamo udeležbo članov našega društva.

Preostanek maja in junij sta bila izredno delavna, saj nas je k sodelovanju ponovno povabil dirigent Aleksandar Spasič in njegov Koprski simfonični orkester. Veliko ur vaj smo preživeli v črnuški cerkvi, kjer smo vadili skupaj z orkestrom in Domžalskim komornim zborom. Prvi koncert je bil junija v Črnučah, dva dni zatem pa še v stolnici v Kopru. Koprski Requiem je posnela tudi televizija, dali pa smo tudi nekaj izjav za radijski program Ars. To pa je bil tudi zadnji uradni nastop pred poletnimi počitnicami.

Avgusta je manjša zasedba Limbarja pela  na poroki v Ribnem pri Bledu. Z rednim delom smo začeli vseptembru, kjer smo sodelovali na slovesni otvoritvi slikarske razstave Blaža Slaparja. Dan kasneje smo sodelovali na dobrodelni prireditvi za Šolski sklad, ki ga je organizirala evropska poslanka Milka Novak. Na povabilo KD Groblje smo v oktobru izvedli celovečerni koncert ob otvoritvi novih orgel v grobeljski cerkvi.Novembra smo se ponovno predstavili z Mozartovim Requiemom, tokrat v Trstu.
  17. novembra smo slovesno proslavili desetletnico našega dela. Z izvedbo in organizacijo, za katero smo v celoti poskrbeli sami pevci, smo bili zelo zadovoljni. Prisotnih je bilo veliko pevcev iz zborov sosednjih občin in ljubiteljev zborovskega petja iz širše okolice.

 
Dva dni zatem smo gostovali Pri Jožovcu v Begunjah na Gorenjskem, kjer smo se odzvali povabilu društva Avsenik. Na večeru Avsenikove zborovske glasbe smo predstavili tri skladbe, ki so že posnete tudi na CD-ju. Prireditev je bila medijsko zelo dobro pokrita, večkrat smo slišni tudi na radiu, na lokalnih televizijskih postajah pa vrtijo posnetek koncerta. Moški del Limbarja se je 3. decembra podal v Zg. Velko in s petjem sodeloval pri maši, nato pa se razvajal ob prijaznosti in gostoljubju Milkinih domačih in naše članice Karine. Še drugo praznovanje desetletnice društva v sredini decembra in tradicionalni božični koncert, pa smo zaključili delovno leto 2006.