Komorni zbor Limbar

Revija pevskih zborov in malih skupin 2018 (Domžale, 15. 3. 2018)

Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb in malih skupin Gorenjske 2017. Tekmovanje je potekalo v Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki. Komorni zbor Limbar je prejel zlato priznanje ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi.

Na gradu Tuštanj je gostoval zbor Triglav iz Makedonije. Pevci KZ Limbar so se z njimi srečali jeseni 2013 v Makedoniji, tokrat pa so pevci iz Bitole vrnili obisk in prišli v Slovenijo.

Komorni zbor Limbar je v goste povabil eno izmed najboljših slovenskih zborovodkinj, gospo uršo Lah, s katero je preživel intenzivno dopoldne. Seminar oz. pevska delavnica je potekala v soboto, 29. oktobra 2016 v sejni sobi Občine Moravče.

Komorni zbor Limbar se je udeležil državnega tekmovanja pevskih zborov Naša pesem 2016 v Mariboru. Pevci pod vodstvom zborovodje Tomaža Pirnata so si pripeli srebrno priznanje!

V okviru priprav na tekmovanje Naša pesem 2016 sta Komorni moški pevski zbor Davorin Jenko iz Cerkelj na Gorenjskem in Komorni zbor Limbar priredila dva koncerta. Sobotni je potekal v Cerkljah, nedeljski pa v Moravčah.

Limbarji so se v sklopu priprav na tekmovanje Naša pesem odpravili na dvodnevne intenzivne vaje k sv. Jožefu nad Celjem. Poleg tekmovalnega programa so pripravljali tudi program za ostale nastope in koncerte, ki se še obetajo v tej sezoni.

Jubilejni 20. božični koncert Komornega zbora Limbar. Glasbeni gostje: organistka dr. Veronika Šarec, flavtistka Jerca Pavli in "hišni" otroški zborček. Ob Dnevu samostojnosti in enotnosti nas je nagovoril prof. dr. Janko Prunk. Foto: Matjaž Gerčar

Komorni zbor Limbar je 5. junija 2015 v moravškem Kulturnem domu priredil svoj letni koncert. Pred koncertom je v avli Kulturnega doma potekala tudi otvoritev razstave Umetniki za Karitas.

19. božični koncert Komornega zbora Limbar

18. božični koncert komornega zbora Limbar Organistka dr. Veronika Šarec Foto Martin Capuder

Limbarji so na povabilo Vokalne skupine Kokrčan sodelovali na 18. tradicionalnem Pevskem večeru na Kokrici.

Komorni zbor Limbar pod vodstvom Tomaža Pirnata je sodeloval na 53. območni reviji pevskih zborov v Grobljah. Predstavili so se tudi Narciseki ... :)

28. junija 2012 je Komorni zbor Limbar sodeloval pri izvedbi kantate Carla Orffa Carmina Burana v Velenju. Kantata je bila izvedena v okviru Festivala Velenje pod okriljem EPK Maribor 2012. Pri izvedbi so sodelovali tudi Slovenski komorni zbor, Mešani pevski zbor Gorenje Velenje, tolkalna skupina SToP, pevski solisti, pianistki Tjaša Šketako in Kristina Arnič ter dirigentka Martina Batič.

Druga zgoščenka Komornega zbora Limbar. Zgoščenko smo izdali leta 2011. Na njej je 17 pesmi.

Limbar je nastopil na otvoritvi Evropskega kongresa ortodontov v Portorožu. Premierno smo izvedli Himno ortodontov ter nastopili z ansamblom bratov Avsenik in godalnim orkestrom Camerata Labacensis.

V jeseni leta 2010 so se pevci Komornega zbora Limbar odpravili v Srbijo, kjer so nastopili v Beogradu in Vršcu. Srečali smo se s tamkajšnjimi Slovenci, v Beogradu pa smo nastopili v pravoslavni cerkvi na povabilo tamkajšnjega pevskega društva.

Komorni zbor Limbar pod vodstvom zborovodkinje Elizabete Pirnat si je z zmago na gorenjskih Sozvočenjih 2007 pripel nastop na zaključnem koncertu Sozvočenj 2007 v slovenski Filharmoniji.

Prva zgoščenka Komornega zbora Limbar Moravče

Utrinki iz življenja zbora v letu 1997