2007

Delo Komornega zbora Limbar v obdobju od marca 2007 do marca 2008
Sprva je kazalo, da bo ta sezona bolj počitniška, a zlasti za jesenske in zimske mesece tega ne moremo več potrditi. Leto 2007 si bomo najbolj zapomnili po uspehu na Sozvočenjih in medijski prepoznavnosti na televizijskih in radijskih oddajah. Najbolje, da gremo s predstavitvijo dela po mesecih.

MAREC 2007Marca smo se pripravljali na območno revijo pevskih zborov v Grobljah, kjer smo se predstavili z ne prav lahkim programom. Odpeli smo po svojih najboljših močeh in očitno prepričali žirijo, da nas je predlagala za sodelovanje na regijski reviji. Kot zanimivost lahko še dodam, da je bila to prva revija po kateri smo dobili tudi zelo natančno pisno kritiko strokovnega spremljevalca, g. Mitja Gobca.

APRIL 2007

Pripravljali smo se na cikel majskih koncertov na Limbarski gori. To je organizacijsko pa tudi finančno velik podvig za tako majhno skupino kot je naš zbor. Pri tem nam je bil v veliko pomoč naš g. župnik, ki je bil zelo vesel naše ideje in bi želel, da postane vsakoletna praksa.

MAJ 2007

Prvo majsko nedeljo smo na Limbarski gori gostili Moški zbor Sv. Štefan iz Vipave, drugo pa Moški zbor iz Solkana, pri katerih je že gostoval tudi naš moški zbor. Tretjo nedeljo smo šmarnice s petjem popestrili člani Limbarja, četrto pa z veseljem prisluhnili Komornemu zboru Ave iz Ljubljane, katerega član je tudi naš basist Janez. Ta mesec je bil res zelo delaven in vsekakor smo bili enotnega mnenja, da bi takšne cikle koncertov organizirali vsako drugo leto.

JUNIJ 2007

Kot že nekaj let, smo tudi tokrat sodelovali na reviji cerkvenih zborov na Drtiji, ki je bila tokrat posvečena skladbam s svetopisemskimi besedili. Junij smo zaključili veselo, s poroko naše Bernarde in Janeza.

JULIJ 2007

Prepevali smo na poroki naše altistke Ani in njenega Matjaža.

AVGUST 2007

Zaslužene počitnice.

SEPTEMBER 2007

Naše vrste so zapustili trije člani, ki so bili z nami od ustanovitve. Franja, Franci in Lojze so se od nas poslovili, vendar so vsi pripravljeni priskočiti na pomoč, kadar je to potrebno in za to sem jim iskreno hvaležna. Tako smo iskali nove moči in pridobili Dominika in Nejca, ki nam znižujeta povprečno starost in vedno nasmejano altistko Darjo. Nove moči, nova svežina, nov zagon, novi izzivi. Vse to velja za naslednje mesece. Za vesel uvod sta poskrbela Ani in Matjaž, ki sta nas povabila na podoknico in še enkrat smo se lahko poveselili ob njunem praznovanju.

OKTOBER 2007

V sobotnem dopoldnevu smo sodelovali na maratonski prireditvi ob 40-letnici moravške osnovne šole. 12. 10. smo se odzvali povabilu ansambla Igor in zlati zvoki in popestrili njihov koncert z nekaj svojimi skladbami in eno izvedli skupaj z njimi. Bilo je prijetno in nekaj novega za nas, vsekakor pa se nam še ni sanjalo da se bomo z njimi še večkrat srečali.

NOVEMBER 2007

Želimo biti čimbolj racionalni s časom in financami, zato smo se odločili le za poldnevne intenzivne vaje, ki pa so bile res intenzivne in obrodile bogate sadove.Tudi vzdušje je bilo zelo prijetno in v takšnem vzdušju je rezultat veliko boljši. Že v septembru smo se po skupnem premisleku odločili za prijavo na regijsko revijo Sozvočenja, ki je bila vezana na tematske sporede. Po temeljitem premisleku sem se odločila za izvedboVremšakovih skladb, ki so tehnični in interpretacijsko dovolj zahtevne za tekmovalni spored. Izbor sporeda je bilo potrebno tudi obrazložiti, za kar je izvrstno poskrbel Lojze Štefan. Strokovni svet je našo prijavo potrdil in tako smo se v prijetnem vzdušju z avtobusom odpeljali na Gorenjsko. Kot običajno smo se prijetno zabavali in pred nastopom so nas hostese malo opozarjale na disciplino, a nismo se dali motiti. Na odru smo bili primerno resni in zbrani, potrudili smo se po najboljših močeh in zaključili ob pivu pri Ravbarju. Zborovodkinja je bila medtem na temeljitem zaslišanju pri strokovni žiriji, ki sta jo sestavljala skladatelja Tomaž Habe in Ambrož Čopi. Bilo je veliko pohvalnih besed, pa tudi nasvetov za tehnično in interpretacijsko boljšo izvedbo. A sledil je še drugi tekmovalni nastop in nato razglasitev rezultatov. Pa smo si morali v naše koledarje zabeležiti še en datum, 8. decembra nastopimo prvič v veliki dvorani Slovenske filharmonije, kot najboljši zbor gorenjske regije.

S tem pa november še ni bil zaključen, saj smo se podali še v studio Zlati zvoki na Izlakah in posneli skladbo Najlepše darilo, ki smo jo konec novembra izvedli skupaj z ansamblom Igor in zlati zvoki na dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju.  

DECEMBER 2007

Igor Podpečan je bil z našo ekipo zelo zadovoljen in nas je povabil še v televizijsko oddajo Na zdravje. Tam smo se jezili nad čakanjem na snemanje, a smo se tudi pošteno sfrizirali in namaskirali in opazovali zakulisje takšne oddaje.

Prišel je praznični december in koncert ob svetovnem dnevu zborovskega petja v Slovenski filharmoniji. Veselili in bali smo se ga, saj je to težka in odgovorna naloga. Naši žirantje so ponovno poslušali našo izvedbo in preverjali napredek. Oder je ogromen, malo preveč smo se oddaljili drug od drugega, a ko gre zares, zmoremo vse. Pozabili smo na tremo, prevladal je pogum in ponos. Bili smo tam, kar je velika želja vsakega amaterskega zbora.

Komaj kaj časa je še ostalo za pripravo na božični koncert, zato smo se odločili za nekoliko enostavnejši slovenski spored.

V decembru smo se trikrat gledali po TV, v nedeljski oddaji o ljubiteljski kulturni dejavnosti so nam namenili velik del prispevka. Naš koncert pa je bil predvajan tudi na tretjem radijskem programu.

JANUAR 2008

Z januarjem sta nas začasno zapustili Ida in Bernarda, ki pa se po porodniški  znova vrneta v našo družbo. Sopranske vrste je tako okrepila Urša. Moški zbor iz Vipave nas je povabil v goste in po petju pri maši in uspešnem koncertu smo se v njihovi družbi zelo prijetno zabavali.

FEBRUAR 2008

Sodelovali smo na občinski prireditvi ob kulturnem prazniku, v soboto 9. 2. pa še pri maši za žive in pokojne kulturne delavce. Zelo pohvalno je, da so se nam pri maši pridružili tudi člani drugih društev.