Komorni zbor Limbar si je pripel zlato priznanje

Pevke in pevci Komornega zbora Limbar pod vodstvom Tomaža Pirnata so na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb Gorenjske 2017 v Škofji Loki dosegli zlato priznanje!

V soboto, 25. novembra 2017 je v Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki potekalo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb 2017. Prijavilo se je 12 zborov, med njimi štirje moški zbori, en ženski zbor in sedem mešanih zborov. Moravško občino sta zastopala dva zbora, poleg Limbarja še Grajski oktet. Limbarji smo se na tekmovanju odlično odrezali, saj smo dosegli 88 točk in s tem zlato priznanje, podelili pa so nam tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi.

Komorni zbor Limbar se je na tekmovanju predstavil z naslednjimi skladbami:

  1. Tine Bec (1993): CANTATE DOMINO (2015) (Ps 97: 1-4),
  2. Johannes Brahms (1833–1897): LETZTES GLÜCK (Max Kalbeck),
  3. Uroš Krek (1922–2008): APRIL (Juan Ramón Jiménez, slov. bes. Alojz Gradnik) in
  4. Tomaž Habe (1947): NEDE MI VEČ RASLA (prekmurska ljudska iz Petrovec).

Na nastop smo se pevci z zborovodjem Tomažem pripravljali dva meseca. Med drugim smo izvedli tudi pevsko delavnico s prof. Tatjano Vasle, kjer so se še posebej posvetili pravilnemu dihanju in vokalni tehniki, v tednu pred tekmovanjem pa smo priredili tudi predtekmovalni nastop v moravški župnijski cerkvi.

Doseženega uspeha smo zelo veseli in smo nanj zelo ponosni! Ves vložen trud v pripravo precej zahtevnega repertoarja je bil tako poplačan. Dosežena priznanja pa nam predstavljajo tudi veliko spodbudo za nadaljnje delo in ustvarjanje! 🙂

Komentarji niso možni.