Prvič v Moravčah: predavanje mag. Eda P. Belaka o duševnem zdravju

V torek, 31. 3. 2015, ob 19.30 bo v zgornji učilnici Župnijskega doma v Moravčah, Trg svobode 14, izjemno zanimivo predavanje mag. Eda P. Belaka o duševnem zdravju.

 

Duševno zdravje ni le odsotnost duševne bolezni, ampak je celostno prizadevanje za blaginjo človekovega bivanja in življenja in delovanja v smeri zdrave družbe.

V predavanju in pričevanju nam bo mag. Edo P. Belak, ki je predsednik združenja ŠENT in namestnik predsednika Foruma svojcev oseb s težavami v duševnem zdravju Slovenije, predstavil svoje bogato teoretično znanje in tudi izkušnje v vsakdanjem delu z osebami, ki imajo težave v duševnem zdravju in njihovimi svojci. Spregovoril bo o pogojih za ohranjanje duševnega zdravja, o tem kaj vpliva na porušenje ravnotežja v duševnem zdravju, ki se kaže v duševnih motnjah in razložil katere so in kako se kažejo najpogostejše duševne motnje. Seveda ne moremo mimo zdravljenja, ki se v veliki meri odvija v okviru psihiatričnega zdravljenja, o psihosocialni rehabilitaciji in o skupnostni skrbi, v kateri so dejavne predvsem nevladne organizacije in združenja. Seveda pa je najpomembnejša družina, ki je osnovna celica – mreža pomoči in podpore in o tem in kaj lahko sami naredimo za svoje duševno zdravje.

Ne zamudite tega enkratnega predavanja. Morda boste našli odgovor na vprašanja, ki vas že dolgo mučijo in ga predavatelju lahko zastavite tudi anonimno. Zapišete si jih lahko že doma (in listke vržete v posebno škatlo, ki bo na skrinji ob vhodu v učilnic) ali pa mu jih postavite ob pogovoru po predavanju.

 

Vljudno vabljeni!

sent

Komentarji niso možni.