KID Limbar
  Novice  
 
Vpiši se

Uporabniško ime:

Geslo:Ste pozabili podatke?
Novice

Poročilo z ustvarjalnih delavnic v času "krompirjevih počitnic"

Objavil KID Limbar (Primoz) dne 12-11-2009
Novice >>

Objavljam poročilo z ustvarjalnih delavnic v času "krompirjevih počitnic", katerih glavna pobudnica in organizatorica je bila gospa Irena Malovrh.

 

KROMPIRJEVE POČITNICE MALO DRUGAČE

Letos smo se v Moravčah starši odzvali na potrebo po dejavnosti in druženju za otroke v času šolskih jesenskih počitnic kar sami. Ker sem mati in pedagoška delavka, sem razmišljala že leto poprej, kako kulturno dejavnost v kraju povezati  s pedagoško ponudbo v času, ko so otroci  med počitnicami največkrat prepuščeni sebi. V okviru KID Limbar in v sodelovanju z mladimi animatorji  smo  izvedli Ustvarjalne delavnice za osnovnošolske otroke kot poskus in orientacijo, kaj se da izvesti.

Rezultat je bil osupljiv. Kljub temu, da je bilo informiranje le osebno od ust do ust, se je udeležilo dvournih delavnic  v petih dneh več kot 30 otrok,  mnogi večkrat, tako da smo zabeležili preko 75 obiskov. Ustvarjali smo predvsem iz različnih vrst papirja, ki se preprosto oblikuje in ustvarja barvite učinke.

Otroci so bili pripravljeni za ustvarjanje, bili so tako navdušeni, da smo se odločili predstaviti  počitniško dejavnost na stojnicah ob Martinovem praznovanju.  Lepo vabljeni!

Za nabavo materiala je največji delež prispevalo samo društvo, uspeli pa smo pridobiti tudi donatorje iz bližnje in širše okolice. Naj se jim na tem mestu zahvalim, in sicer: Nova Kuverta, POT, Papirnica Vevče, gostilna Pri Jurku, okrepčevalnica Deteljica, cvetličarni Klavdija in Urška, Splošno mizarstvo Moravče in Mizarstvo Kunavar, »Ribničan«, Tjašina mama ter založbi Miš in Mladinska knjiga. Druženje so nam posladkali tudi izdelki Lumpi najboljšega soseda.

Zahvaljujem se KID Limbar, ki je sprejelo izziv in uvrstilo dejavnost v svoj program. Seveda tudi staršem, ki so svoje otroke pripeljali ali spodbudili za sodelovanje.  Hvala tudi  animatorkam za spodbujanje ustvarjalnega ozračja in pomoč, da so bili izdelki res lični.

Številni odzivi, mnogokratni obiski posameznikov in želja po nadaljnjem druženju in koristnem preživljanju prostega časa  so več kot zadosten dokaz, da so take in podobne delavnice  v našem kraju še kako potrebne.

 
Mentorica:  Irena Malovrh

 

Pa še povezava do powerpoint -ove prezentacije s fotografijami:

www.kidlimbar.si/wb/media/razno/aIrena%202009.pps

 

Zadnja sprememba: 13-11-2009 ob 11:02:07

Nazaj

 
Top! Top!
Število obiskovalcev: 2302 [Danes: 1] nazadnje urejal KID Limbar dne March 22, 2010, 5:52 am